Time tracking

Who knew renovating a house would take so much time? Everyone who has done it before, I guess, because they told me!

Did I listen? kind of. I’m not doing the hard labour myself; I am actually trying to build a business that doesn’t really revolve around home improvement. But it turns out there is much more to renovating than the manual labour. I kind of knew that too… The kitchen plan had already been ready in my mind for a long time. We will reuse most of the furniture, so that was also already decided on. However I hadn’t spent much thought on what material the bathroom ceiling should be, where exactly the electrical outlet should be, how many lamps there would be over the kitchen counter, how many cm the moulding should be or that it takes 8 weeks to get doors and floors delivered.

This year I have spent at least 33,75 hours!

Screenshot from Harvest

How do I know? I have finally started tracking my hours properly using Harvest. It is not totally under my skin yet, but it’s getting easier and easier. This is why I wrote “at least”, because sometimes I have simply forgotten all about it and how are you supposed to track those hours where you can’t fall asleep because “What material really is best for those bathroom floors?!?!?”.

I’m tracking work I do for Appelsin, work I do for clients through bGraphic and also non-billable bGraphic stuff. In addition I have decided to track the time I spend on renovating to get a more complete picture of what I spend my time on. I’m also thinking of putting exercise in there; it kind of feel like work to me.

What do use to track your hours and which activities do you track?

The house I’m renovation is my family’s farm house on the west coast of Sweden. It will be available as a holiday rental this summer, if you are interested in renting or following the renovation process like Näs Gård on Facebook.

11 thoughts on “Time tracking”

 1. Kjæresten min sin største drøm er å renovere et gammel hus. Skal tipse mine kjære, Ida om husprosjektet deres. Kanskje vi til og meg vil være interesert i leie en gang?

  Jeg jobber med en sirkusgruppe som heter sirkussmulene. Det er en fritidsaktivitet for 40 barn hver mandag kveld. Rammene vi skaper for dem er profesjonelle, slik at de kan bli ordentlig flinke scenekunstnere og sirkusartister hvis de vil.
  For tiden jobber jeg masse med administrasjon for gruppa. Riktignok for luselønn pr time. Men jeg er elendig til å telle timer så jeg fakturer nok for mindre enn jeg gjør. Skal sjekke ut programmet du bruker. Det kan absoulutt være noe for meg.

  Lykke til med husetrenovasjonen.
  Snakkas!

  1. Vet ikke helt hva som er var den viktigste forskjellen, jeg gjorde ingen grundig analyse før valget falt på Harvest. Det var pur magefølelse etter å ha testet hver løsning i ca en dag. I tillegg til Yast og Harvest testet jeg Toggl (https://www.toggl.com/).

   Det er mulig å teste alle gratis, så bruk noen timer på å sette opp dine typiske prosjekter i hver av løsningene og se hva som føles best.

   Det er en veldig god følelse å ha litt kontroll på dette, for da vet man etterhvert hvor lang tid ting faktisk tar og det er lettere å ta riktige besluttninger når folk spørr om du kan være med på et nytt prosjekt.

  2. Hei Vidar, jeg har sendt spørsmålet ditt videre til Halvor Albert Gregusson, CEO i Yast. Og bedt han om å svare her. Vi får se hva som skjer. Internett arbeider for oss.

  3. Hei Vidar og Benedicte.

   Jeg heter Halvor og er en av grunnleggerne av Yast. Et av antakelig tusenvis av timeregistreringsverktøy som finnes, så det er jo litt å velge i.

   Jeg har ikke testet Harvest så mye selv, men kan hovedforskjellene.

   Selve brukergrensesnittet har en del forskjeller. Vi (Yast) har et mer calender-view av tjensten vår, ala google calendar og outlook. Der høster vi mye komplimenter, spesielt fra designere og arkitektfirmatyper selskaper.

   Begge tjenestene har såkalt “timer” (play/stopp) funskjonalitet for å tracke tid + føring i etterkant.

   Harvest har også fakturering som en del av sitt system. Det har ikke Yast (enda). Harvest har nok et forsprang rapporteringsbiten, men akkurat der tar vi et sjumilssteg forbi dem når vi lanserer vår nye rapportmodul innen noen måneder.

   Det er vanskelig for meg å si noe annet at jeg synes Yast er mer lettvint å bruke, men tror at ved å teste begge systemer i ca 15 minutter, så vil du ha et temmelig godt beslutingsgrunnlag.

   Et fellestrekk er i alle fall at det er veldig trivelige folk som står bak begge løsningene og som gjerne prater med sine brukere. Traff på Harvest´erne i USA for et par måneder siden og kom godt overrens til tross for hard konkurranse 😉

 2. Dette var lurt! Smart for meg som er midlertidig ansatt uten tilgang til intranett og systemer for timeføring! Tror jeg skal bruke dette for Marinbiologene også. Kan sikkert være lurt å vite hvor mye tid vi EGENTLIG bruker på prosjektet når vi skal søke om støtte og slikt… 🙂

  1. Absolutt, men det er litt som trening. I starten føles det skikkelig pes å skulle huske å logge alt, men så blir det en vane og man får mye nyttig data!

 3. Jeg har hørt om slike tidsloggingsprogrammer.. Både interessant og litt skummelt. Logger de også hvor mye tid du bruker på å logge tiden? 😀

  1. Det er noe som heter overhead, dvs. administrativ tid man ikke får logget noe sted ;D

   Det viktigste er jo å få logget hvor mange timer du skal fakturere en kunde, og omtrentlig hvor mange timer andre prosjekter tar. Det kan fort gå i glemmeboken om det var 3 eller 4 eller 8 timer du ble sittende for å løse et problem.

   Det blir aldri på minuttet perfekt, det er noe jeg har måttet lære meg å godta.

Leave a Reply